Με αγορές άνω των €50 σε ρούχα, έχετε δώρο Λαμπάδα!

Ρούχα με πιστοποίηση OEKO-TEX Standard 100

Ρούχα με πιστοποίηση OEKO-TEX Standard 100

H συλλογή ρούχων Steiff για μωρά και παιδάκια, είναι  πιστοποιημένη από τον ανεξάρτητο οργανισμό OEKO-TEX με την υψηλότερη βαθμίδα ποιότητας: Standard 100 Class 1.

 

Τι σημαίνει όμως αυτή η πιστοποίηση και γιατί είναι σημαντική για τα παιδιά μας;

 

Στις αρχές του 1990, δημιουργήθηκε μία γενικότερη ανησυχία για την ύπαρξη δηλητηριωδών χημικών στην κλωστοϋφαντουργία, και μαζί δημιουργήθηκε και η ανάγκη για υφάσματα που δεν προκαλούν κακό στην υγεία μας.

 

Ενώ είναι πολύ δύσκολο να το πιστέψουμε, και όμως,σε βρεφικά ρούχα, υπήρχαν χημικά όπως φορμαλδεΰδη, αζωχρώματα που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο και αλλεργιογόνες βαφές. 

 

Από την ίδρυση του οργανισμού OEKO-TEX 100, τέτοιου είδους χημικά έχουν ρυθμιστεί πολύ αυστηρά, ενώ κάποια έχουν απαγορευτεί πλήρως.

 

Όμως ότι φέρει την πιστοποίηση OEKO-TEX 100 έχει ελεγχθεί για περισσότερα πράγματα από ότι είναι νομίμως απαραίτητο.

 

Το ανεξάρτητο αυτό ίδρυμα δοκιμών και πιστοποίησης για κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, το οποίο αναγνωρίζεται παγκοσμίως, περιλαμβάνει τα παρακάτω κριτήρια:

 

  • Παράνομες ουσίες, όπως καρκινογόνα χρωστικά
  • Νομικά ρυθμιζόμενες ουσίες όπως φορμαλδεΰδη, πλαστικοποιητές, βαρέα μέταλλα ή πενταχλωροφαινόλη
  • Ουσίες που σύμφωνα με τις τρέχουσες γνώσεις είναι επιβλαβείς για την υγεία, αλλά οι οποίες δεν έχουν ακόμα ρυθμιστεί ή απαγορευτεί από το νόμο, όπως φυτοφάρμακα, αλλεργιογόνα, χρώματα, ή οργανικές ενώσεις κασσίτερου
  • Παράμετροι όπως η αντοχή στο χρώμα και η φιλική τιμή pH προς το δέρμα που αποτελούν προληπτικά μέτρα για την προστασία της υγείας των καταναλωτών

 

Υπάρχουν διαφορετικές υποκατηγορίες στις δοκιμές ανάλογα με τη χρήση του τελικού προϊόντος. Όσο πιο έντονη η επαφή      με το δέρμα ενός προϊόντος, τόσο πιο αυστηρές οι απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται.

 

Κατηγορία προϊόντων 1: Κλωστοϋφαντουργικά είδη για μωρά και νήπια έως 3 ετών (Ρούχα, παιχνίδια, κλινοσκεπάσματα, είδη από ύφασμα κλπ)

 

Κατηγορία προϊόντων 2: Υφάσματα που χρησιμοποιούνται κοντά στο δέρμα (εσώρουχα, κλινοσκεπάσματα, ρούχα κλπ)

 

Κατηγορία προϊόντων 3: Υφάσματα που δεν έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα (μπουφάν, παλτό κλπ)

 

Κατηγορία προϊόντων 4: Υλικά επίπλωσης (κουρτίνες, υλικά ταπετσαρίας, κλπ)

 

 

Οι δοκιμές πραγματοποιούνται σε διαπιστευμένα εργαστήρια σε Ευρώπη και Ιαπωνία και εφαρμόζουν στο προϊόν από άκρη σε άκρη, συμπεριλαμβανομένου του υφάσματος, των κουμπιών, τα νήματα ραψίματος και του φερμουάρ.

 

Έτσι είμαστε σίγουροι ότι τα ρούχα Steiff δεν θα εκθέσουν στο ευαίσθητο δέρμα του παιδιού σας σε φυτοφάρμακα, λιπάσματα, επιβλαβείς χημικές ουσίες, φέροντας την πιστοποίηση OEKO-TEX Standard 100 Class 1.

 

Γιατί όπως είπε και η Margarete Steiff: Μόνο το καλύτερο, είναι αποδεκτό για τα παιδιά.